Issiqxonaning 5 avlodi

Issiqxona sanoati plenka issiqxonalaridan zamonaviy innovatsion texnologik tuzilmalarga qadar juda katta yo'lni bosib o'tdi. Birinchi avlod - bu bahorgi-yozgi mavsumdagi xosil yig'ib olishga mo'ljallangan plenkali primitiv issiqxonalar.

Ikkinchi avlod - angar oynali issiqxonalari bo’lib, yil davomida suvni isitish bilan ishlaydi. Ular yuqori energiya sarfi, avtomatlashtirishning yetishmasligi va natijada past samaradorlik bilan ajralib turadi.

Uchinchi avlod issiqxonalari - bu blokli issiqxonalar, yil davomida suv isitadigan issiqxonalar va bitta tomning ostidagi katta maydonlar kiradi. Ular uchun issiqxonaning butun hududida maqbul mikroiqlimni saqlab qolish juda qiyin. To'rtinchi avlod zamonaviy issiqxonalari - bu yuqori darajadagi venlo tipidagi issiqxonalar bo’lib, yon tomondagi oynalar, mikrokontrollerlar tomonidan boshqariladigan ilg'or texnologiyalardir. Kamchiliklariga bahorgi-yozgi davrda mikroiqlimni maqbul nazorat qila olmaslik kiradi.

2006 yilda muhim afzalliklarga ega bo'lgan beshinchi avlod issiqxonalari paydo bo'ldi - bu ultra iqlim texnologiyasidan foydalangan holda qurilgan innovatsion yarim yopiq issiqxonalardir.

Boshqa issiqxonalardan farqi bu eng maqbul mikroiqlimni yaratishga xizmat qiluvchi maxsus ultratovush zonalari mavjud bo'lganligi.

To’rtinchi avlod issiqxonalarida quvrlardan ajralib chiqadigan ortiqcha issiqlik issiqxonani oynasidan ko’tariladi, hamda derazadan va yoriqlik ishlab chiqaruvchi lampasidan ajraladigan issiqlikham chiqib ketadi.

Beshinchi avlod issiqxonalarida yuqoriga ko'tarilayotgan issiqlik ventilyator tomonidan ultra-iqlim zonasiga tortiladi va issiqxonani isituvchi uskunasiga plastik yenglar orqali qaytariladi.

Ultra iqlim zonasida uning eng yuqori tomonida klapan mavjud bo'lib, u issiqxonadan havo ta'minotini butunlay to'sib qo'yadi va ko'cha havosi kirishga yo'l beradi. Havo filtrlari havoni tozalaydi va zararkunandalarning issiqxonaga kirishidan asraydi.

Yozgi davrda, ko'cha havosining yuqori haroratida, diabatik panelga suv yuboriladi va ko'cha havosi bo'lmagan paneldan o'tib soviydi va namlanadi. Karbonat angidrid gazi trubka orqali ultra iqlim zonasiga yetkaziladi, kerakli harorat va namlikning ideal muvozanatli havo aralashmasi issiqxona o'simliklariga uzatiladi. To'rtinchi avlod issiqxonalarida sovutish uchun ko'p miqdordagi teshiklar ishlatiladi, beshinchi avlod issiqxonalarida esa shamollatish faqat issiqxonadagi bosimni pasaytirish uchun xizmat qiladi. Va ularning kichik miqdori o'simliklarga soya tushurmay issiqlikni tejashga imkon beradi. Pastki holatda, klapan ko'cha havosi kirish yo’lini butunlay to'sib qo'yadi va havo issiqxonadan ultraklim zonasiga kiradi. Bu sovuq mavsumiga xos xususiyat, shuning uchun isitish uchun energiya manbalarida sezilarli tejashga erishiladi. Yoritish lampalari iste'mol qilinadigan elektr energiyasining 90 foizini issiqqa aylantiradi, ular oddiy issiqxonalarda isitishda ishtirok etmaydilar, chunki u darhol issiqxonaning oynasidan chiqadi. Beshinchi avlod issiqxonalarida lampalardan issiqlik ultra iqlim zonasi orqali isitishga kiradi. Ultra-iqlim zonasida, agar kerak bo'lsa, qo'shimcha ravishda issiqxona ichida yetkazib beriladigan havoni isitadigan isitgichlar mavjud, shuningdek, klapan oraliq holatda bo'lishi mumkinligini ta'kidlash kerak, bu esa issiqxonadan iliq havoni va ko'chadan keladigan toza havoni aralashtirishga imkon beradi, bu ayniqsa bahorda juda muhimdir.

Shunday qilib, beshinchi avlod ultra iqlim texnologiyasiga ega issiqxonalar shubhasiz afzalliklarni ta'minlaydi va energiya sarfini kamaytirib samaradorlikni sezilarli darajada oshirishi mumkin. Bu haqiqatan ham issiqxonalar dunyosida revolyutsiyadir.

Bizning mahsulotimiz

BodringBodring

Bodring an'anaviy sabzavot bo'lib, usiz yozda ham, qishda ham dasturxonimizni tasavvur qilib bo'lmaydi.

PomidorlarPomidorlar

Yangi pomidorlar minerallarning yo'qolishini tezda to'ldirish uchun ideal foydali taomdir.

SalatSalat

Salat bargining kimyoviy tarkibiy qismi bo'lgan laktusin o'ziga xos moddasi asab tizimini tinchlantiradi...

BaqlajonBaqlajon

Baqlajon pishirishda keng qo'llaniladi, pishirish usullari xilma-xildir. Ular qovurilgan, bug'langan,

Cherry pomidorlariCherry pomidorlari

Cherry pomidorlari turli xil tansiq taomlarini tayyorlash uchun pishirishda keng qo'llaniladi va ko'plab yemaklarni...

Shirin bulg’or qalampirShirin bulg’or qalampir

Bolgar qalampiridan turli taomlar va salatlar tayyorlash uchun keng foydalaniladi.